Personal tools

Frack:About

From Frack - Hackerspace Friesland

Jump to: navigation, search

Frack, oftewel de Fryslân Hackerspace, is de hackerspace van het noorden van Nederland. Samen vormen de deelnemers en bezoekers een groep mensen die zich graag bezig houdt met het samen denken en praten over, maar ook werken aan, zeer uiteenlopende technische projecten. Sommige van deze projecten zijn heel praktisch van aard, anderen zijn meer "omdat het kan". Wat altijd hetzelfde blijft is het doel om kennis te vergaren, kennis te delen en samen te werken.

Frack is voor haar deelnemers een vrijetijdsbesteding en een ieder is uitgenodigd om vrijblijvend eens te komen kijken of mee te doen. De space zelf is vaak geopend buiten werktijden; wanneer wij vrij zijn, op avonden en in het weekend. Wanneer we niet fysiek bij elkaar zijn, overleggen we vaak via IRC of onze mailinglists.

Contactgegevens

QR code met contactgegevens van de space

Internet Relay Chat

Kom gezellig eens langs in ons IRC kanaal

 • server: irc.eth-0.nl
 • kanaal: #frack

Mail en mailinglist

 • Het bestuur: bestuur apestaartje frack punt nl
 • Algemene mailinglist: general apestaartje frack punt nl

LinkedIn

Er is een LinkedIn group gemaakt voor Frack: Stichting Frack at LinkedIn

Twitter

Frack heeft ook een Twitter account met de laatste nieuwtjes en foto's van projecten. Ook is er een apart Twitter account om bij te houden of de space open of gesloten is.

Bezoekadres

Deur dicht / sleutel nodig?

Sta je voor de space, zonder sleutel, en word er niet gereageerd op de deurbel? Bel dan de spacetelefoon: 06 8156 3934. Als er iemand is zal die de deur open komen doen.

Wat je ook kunt doen is een mailtje sturen naar de General Frack mailinglist: general apestaartje frack punt nl

Kamer van Koophandel

"Stichting Frack" is bij de Kamer van Koophandel geregistreerd en heeft van deze partij het volgende identificatienummer gekregen: 52928373. De stichting is statutair gevestigd te Leeuwarden.

Bankgegevens

 • ABN/AMRO rekeningnummer: 4032.51.613
 • Ten name van: Stichting Frack te Leeuwarden

Statuten en reglement

 • De statuten zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel;
 • Het geldend reglement voor bezoekers van de space.

Het Frack logo is ontworpen door
Gebruiker CodeHunger.jpg CodeHunger
Gebruiker CodeHunger.jpgCodeHunger (CodeHunger) Rol: niet-deelnemer Deskundig met: Arduino, HTML, Javascript, Mustache, Programmeren, Python, Sammy Werkt aan: Voedselbank
. Het wordt aangeboden in twee formaten:
 • Frack logo als SVG (QFP12), voor toepassingen waar schaalbaarheid van belang is. Gebruik van dit logo heeft de voorkeur.
 • Frack logo als PNG (QFP12), voor gebruik als rasterafbeelding. Dit logo dient alleen gebruikt te worden in situaties waar gebruik van SVG afbeeldingen onmogelijk is.
 • Frack logo als SVG (QFP16) Een 16-pens uitvoering van het logo hierboven, dit logo heeft meer detail en dient alleen gebruikt te worden voor (grote) printtoepassingen waar een complexer logo niet stoort.

Het logo is het resultaat van een ontwerpwedstrijd. Een van de toepassingen van het logo is in de Frack stickers.

Een collectie van logo's die voorgesteld zijn is te vinden in de categorie logo suggesties.